Verzoeken tot huurbevriezing of huurverlaging door 'dure scheefwoners'

Dure scheefwoners, hoe gaat Wonen Zuid daarmee om in 2020?
Wij honoreren de verzoeken van dure scheefwoners voor huurbevriezing of huurverlaging als je aan de volgende voorwaarden voldoet: 

  • je woont in een zelfstandige woning en hebt een gereguleerd contract en;
  • je hebt een laag inkomen en betaalt een kale huurprijs boven de aftoppingsgrens, of;
  • je hebt een midden inkomen en betaalt een netto huurprijs boven de liberalisatiegrens volgens de hierbij vermelde tabellen.

Als je in een zelfstandige woning woont en je hebt een gereguleerd contract, dan staat dat in de brief over ons voorstel tot huurprijsaanpassing per 1 juli 2020.

Verzoek tot huurbevriezing of -verlaging
Uit het schema blijkt wanneer je een verzoek kan doen tot huurbevriezing of huurverlaging. Let op; dat kan alleen als je een zelfstandige woning huurt en een gereguleerd huurcontract hebt.

Welke documenten (bewijslast) moet ik meesturen als ik een verzoek tot huurbevriezing of huurverlaging wil indienen?
Als je een verzoek tot huurbevriezing of huurverlaging wil doen omdat je vindt dat je ‘te duur’ woont, is het belangrijk dat je de volgende documenten meestuurt met je verzoek: 

  • Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP), waaruit blijkt welke personen zijn ingeschreven op jouw adres;
  • Inkomensverklaringen (vroeger IB60) over 2018 of 2019 van alle personen van jouw huishouden die ouder zijn dan 18 jaar, recente salarisstroken of uitkeringsgegevens. De inkomensverklaringen over 2019 komen na verwerking van jouw aangifte beschikbaar bij de Belastingdienst. Je kunt jouw inkomensverklaring zelf downloaden in ‘Mijn Belastingdienst’ op de website van de Belastingdienst.

Verzoek tot huurbevriezing of -verlaging: wanneer kan ik dat indienen?
Verzoeken tot huurbevriezing kun je tot en met 31 december 2020 indienen. Verzoeken die wij vóór 1 juli hebben gekregen, worden vanaf 1 juli doorgevoerd als ze aan de voorwaarden voldoen. Verzoeken die wij na 1 juli hebben ontvangen worden vanaf de 1e van de maand waarin wij het verzoek hebben gekregen doorgevoerd. Ook deze verzoeken moeten uiteraard aan de voorwaarden voldoen.

Verzoeken tot huurverlaging kun je ook indienen tot en met 31 december 2020. Alle verzoeken die wij krijgen, worden vanaf de 1e van de maand waarin wij het verzoek hebben gekregen, doorgevoerd als ze aan de voorwaarden voldoen.
 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden